- Voetverzorging

Voeten verdienen de aandacht!

Geef u voeten de aandacht en verzorging die ze verdienen.
Ze dragen u heel wat kilometers door het leven.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns of een ingroeiende nagel.
Zelf kunt u ook een aantal van deze ongemakken voorkomen of verhelpen door onderstaande tips

Tips

Voorkom een ingroeiende teennagel

 

Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening, vaak aan de grote teennagel, die liefst zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren zijn:

  • Het verkeerd (te kort) knippen van de nagels

  • Druk door slecht passende schoenen                                                               

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Voetlotions

In de voetlotions die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel. Het nadeel van deze lotions is dat uw huid er erg droog van kan worden. Gebruik daarom in de winter een lotion waar petroleum of glycerine in zit. Dit zorgt ervoor dat uw voeten weer lekker zacht worden!

Loop met uw blote voeten door het zand!

In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage!

Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!